Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

KRISTÁLYOK

2011.08.27

kristalyok.jpg

 

A VÁNDOR ÉS A GYÉMÁNT

EGY TÖRTÉNETET MESÉLEK EL – A VÁNDOR TÖRTÉNETÉT.
ÉLT EGY VÁNDOR VALAHOL A VÉGTELENBEN – KI ÁLMAIBAN HAZA JÁRT. ÁLMODOTT EGY GYÉMÁNTRÓL – MELY TISZTA ÉS RAGYOGÓ VOLT. OLY SOKSZOR LÁTTA ÁLMÁBAN - ÉS EGYRE INKÁBB SZERETTE VOLNA – HA ÁLMA VALÓRA VÁLIK.
JÁRTA ÚTJÁT. SOK IDEGEN TÁJAT BEJÁRT – TAPASZTALT ÉS BÍZOTT – HOGY RÁTALÁL ARRA AZ ÉRTÉKRE – A SZIKRÁZÓ GYÉMÁNTRA. ÚTKÖZBEN ITT-OTT TALÁLT FÉLDRÁGA KÖVEKET – DE TUDTA - NEM EZEK AZ IGAZIAK. MINDIG IS IGAZIRA – A GYÉMÁNTRA VÁGYOTT – MELY TISZTA ÉS TÖKÉLETES. CSODÁLATOS CSISZOLÁSÁN TÁNCOT JÁR A NAPSUGÁR. MERT ÁLMAIBAN ILYEN VOLT MIT LÁTOTT – TISZTA ÉS TÖKÉLETES.
EGY NAPON EGY ELHAGYOTT ÚTON – AHOGYAN EGYIK LÉPÉST A MÁSIK UTÁN RÓTTA – A PORBAN FELCSILLANT EGY FÉNYSUGÁR. KÖZELEBB MENT – HOGY SZEMÜGYRE VEGYE – DE NEM HAJOLT LE – PEDIG CSAK EGY KARNYÚJTÁSNYIRA VOLT TŐLE. LEHETETLEN – GONDOLTA MAGÁBAN. EZ AZ ÚT PORÁBAN CSAK EGY ÜVEGKAVICS LEHET. POROS ÉS SÁROS IS KICSIT: LEHETETLEN – LEHETETLEN MONDOGATTA MAGÁBAN.
A GYÉMÁNT - MERT AZ VOLT – POROSAN – SÁROSAN BÍZOTT BENNE – HOGY LEHAJOLNAK ÉRTE – MERT TUDTA MAGÁRÓL – HOGY ÉRTÉK. A GYÉMÁNT ISMERTE – TUDTA – MIT MINDEN KRISTÁLY TUDOTT MAGÁRÓL: HOGY TÖKÉLETES. ÍGY ELFOGADTA MÉG AZT IS – HOGY MOST ITT A PORBAN KELL ÉLNIE. VÁGYOTT RÁ – HOGY VALAKI RÁTALÁLJON – HOGY SZERETETTEL FÖLEMELJE - ÉS EGY LEGYEN AZ ÖRÖMÜK. MERT EGYFORMA ÖRÖM MEGTALÁLNI ÉS MEGTALÁLTNAK LENNI.
A VÁNDOR LASSAN INDULT – AZ MI KARNYÚJTÁSNYIRA VOLT TŐLE – AZ ÁLMA OTT MARADT A PORBAN. KEVÉS VOLT A HITE A CSODÁHOZ.
AZ ÖRÖK TÖRTÉNET – A LÉNYEG: FÖLISMERNI AZ ÉRTÉKET A PORBAN IS. MERT HA RÁTALÁLUNK – AMIRE ANNYIRA VÁGYTUNK – MI KARNYÚJTÁSNYIRA VAN TŐLÜNK: TALÁN VALÓRA VÁLIK AZ ÁLMUNK – AMIKOR FELEMELJÜK.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.