Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

KARÁCSONY_2

2013.12.20

 

50.jpg

 

MIKOR MEGSZELÍDÜL A VILÁG


BÉKÉS KARÁCSONYT! - ÍGY KÖSZÖNTJÜK EGYMÁST -
MIKOR EGYÜTT A CSALÁD.
A FENYŐN APRÓCSKA LÁNG LOBOG -
EGY ESTÉRE MEGSZELÍDÜL A VILÁG.
BÁRCSAK ÖRÖKKÉ TARTANA
EZ A SZERETET - MELY GYAKRAN KIALSZIK!
BÁRCSAK ELRAKHATNÁNK A BÉKESSÉGBŐL
A KÖVETKEZŐ ÉVRE!
HA LENNE ANNYI TÜRELEM -
MIBŐL JÖVŐRE IS JUTNA -
TALÁN MÁS LENNE EZ A VILÁG.
JÓ LENNE - HA EZ A FÉNY
MINDIG LOBOGNA - LÁNGOLNA BENNÜNK.
HOGY MELEGEDNI JÖNNÉNEK HOZZÁNK SOKAN!
ŐRIZD E LÁNGOT ÉS ADD TOVÁBB -
HOGY NE CSAK EGY ESTE -
EGÉSZ ÉVBEN RAGYOGJON A VILÁG!

 

KARÁCSONY UTÁN

ELMÚLT A KARÁCSONY - VELE SZÁZ CSODA.
AJÁNDÉK - KEDVES SZÓ - ÖRÖM -
DE TALÁN VALAMI KIMARADT MÉGIS
AMI (TALÁN) KEVÉS VOLT - EGY SZÓ
SZERETLEK - VAGY KÖSZÖNÖM.
EGÉSZ ÉVBEN ERRE KÉSZÜLTÜNK -
HISZEN ARRA VÁRTUNK - HOGY ELMONDJUK
MOST MÉGIS ELMARADT.
A SZÓ - MELY OLY SOKAT JELENTETT VOLNA
EGY SZÓ A CSILLOGÓ FENYŐ ALATT.
HÁNYSZOR GONDOLTUK VÉGIG DE
ELSZORULT A TORKUNK - ÉS A SZÓ BENT AKADT.
PEDIG TUDTUK - MILYEN JÓ LENNE
ADNI EGY SZÓT - EGY ÖLELÉST - MOST MÉGIS ELMARADT
MIT MEG KELLETT VOLNA TENNI - OTT A FA ALATT.
MOST MÉG NEM KÉSŐ - ÍGY KARÁCSONY UTÁN.
MOST - ODALÉPNI - SZÓLNI A MÁSIKHOZ -
TALÁN OTT A FÁN - FELRAGYOG A FÉNY.
VILÁGÍT A SÖTÉTSÉGEN ÁT - AZ A SZÓ
SZERETLEK: HOGY MOST KARÁCSONY UTÁN
ETTŐL A SZÓTÓL IS MÉG SZEBB LEGYEN A VILÁG.

 

VAN EGY ORSZÁG
KARÁCSONYI MESE

EGYSZER VOLT - ÉS MA IS VAN AZ ÜVEGHEGYEN TÚL EGY ORSZÁG. ERRŐL AZ ORSZÁGRÓL ÉS A VÁNDORRÓL MESÉLEK MOST NEKED.
EBBEN AZ ORSZÁGBAN CSODÁLATOS ÉLET VAN. RAGYOGÓ SZIKRÁZÓ FÉNYEK – MELYEK AZ OTT LAKÓ LÉNYEKBŐL ÁRADNAK. TISZTA ÉRZÉSEK ÉS GONDOLATOK – MELYEK BETÖLTIK A TERET. MINDENT SZERETET VESZ KÖRÜL.
EBBEN AZ ORSZÁGBAN ÉLT A LÉLEK – KIRŐL SZERETNÉK MESÉLNI NEKED. EGY NAPON – MERT HALLOTT RÓLA – HOGY VAN EGY MÁSIK VILÁG IS – HOL HÍJÁN VAN A SZERETET: ÚGY DÖNTÖTT – HOGY MEGKERESI EZT AZ ORSZÁGOT – EZT A VILÁGOT. ERŐS VOLT BENNE AZ ELHATÁROZÁS – BÁR TUDTA – HOGY ÚTJA VISZONTAGSÁGOS LESZ ÉS NEHÉZ. OLY SOK VOLT BENNE A SZERETET – ÚGY ÉREZTE – HOGY A BENNE LÉVŐ FÉNY ELÉG LESZ A HOSSZÚ ÚTRA. A SZÁNDÉK NEMES VOLT ÉS ERŐS A HITE EREJE – MERT JOBBÁ SZERETTE VOLNA TENNI AZT A MÁSIK VILÁGOT.
INDULÁSA ELŐTT TESTVÉREI ELLÁTTÁK JÓ TANÁCSOKKAL. „A SZERETET MINDIG RAGYOGJON BENNED – EZ VILÁGÍT MAJD AZ ÚTON!” – MONDTÁK. „MIKOR ELFÁRADSZ – MAJD ÁLMODJ VELÜNK ÉS ÁLMAIDBAN MAJD OTT LESZÜNK. IDÉZD FEL EMLÉKEIDBEN HONNAN INDULTÁL ÉS EZ ERŐT AD AZ ÚTHOZ.” A LÉLEK A SOK-SOK JÓ TANÁCSOT TARSOLYÁBA REJTETTE – HOGY SOHA NE FELEDJE ÉS MINDIG EMLÉKEZZEN RÁ. BÚCSÚZÓUL EGY FÉNYES – RAGYOGÓ KARDOT KAPOTT AJÁNDÉKBA – AZ IGAZSÁG ÉS SZERETET KARDJÁT. „MINDIG GYŐZNI FOGSZ – HA EZZEL HARCOLSZ! VIGYÁZZ RÁ ÉS HASZNÁLD MINDIG JÓ ÜGY ÉRDEKÉBEN!” – MONDTÁK – MIKOR A KARDOT ÁTADTÁK. KAPOTT MÉG EGY VARÁZSKÖPENYT IS – MELY ELREJTI VALÓDI FÉNYÉT. ÍGY UGYANOLYAN LETT – MINT A MÁSIK VILÁGBAN MINDEN LÉNY. ÍGY INDULT EL A HOSSZÚ ÚTRA.
FÁJÓ SZÍVVEL ÉS LÉLEKKEL KELLETT TUDOMÁSUL VENNIE – HOGY MILYEN RIDEG ÉS KEGYETLEN ITT AZ ÉLET. FÁJT NEKI A SZERETETLENSÉG. HIÁNYOZTAK A FÉNYEK – HIÁNYOZTAK A TISZTA GONDOLATOK – ÉRZÉSEK. ILYENKOR ÁLMAIBAN HAZAJÁRT – EMLÉKEZETT AZ OTTHONÁRA. SOKSZOR ELŐVETTE A TARSOLYÁT – AMIKOR ELFÁRADT – HOGY ERŐT MERÍTSEN A SOK JÓ TANÁCSBÓL. JÁRTA AZ ÚTJÁT EBBEN A MÁSIK VILÁGBAN – MI SZÁMÁRA OLYAN IDEGEN VOLT. MÚLTAK AZ ÉVEK – SOKSZOR MAGÁNYOS VOLT – MERT MINDIG IS TUDTA NEM IDE TARTOZIK – DE HITT BENNE – HOGY TALÁN ÁLTALA IS KICSIT JOBB LESZ EZ A VILÁG. VÍVTA CSATÁIT AZ IGAZSÁG ÉS SZERET KARDJÁVAL. SOK SEBET SZERZETT – FOGYOTT AZ EREJE ÉS A FÉNYE. ELFÁRADT A LÉLEK – LÁNGJA MÁR ALIG PISLÁKOLT. HIÁNYZOTT A SZERETET – A FÉNY AZ ÉLETÉBŐL. HIÁBAVALAÓNAK ÉREZTE MINDAZT – AMIT TESZ. TESTVÉREI LÁTTÁK EZT A MÁSIK VILÁGBÓL - ÉS SEGÍTENI SZERETTEK VOLNA RAJTA. ÍGY MINDANNYIAN A SZERETETÜKBŐL KI KEVESEBBET – KI TÖBBET ÖSSZEGYŰJTÖTTEK SZÁMÁRA. ÁLMOKBÓL ÉS REMÉNYEKBŐL KIS CSOKROT KÖTÖTTEK. MAJD A HIT ARANY ZSINÓRJÁVAL EGYÜTT A TARSOLYBA TETTÉK. RÁBÍZTÁK EGY TESTVÉRÜKBE – HOGY VIGYE EL ÉS ADJA ÁT – HOGY ÚJ ERŐRE KAPJON – HOGY VÉGHEZ TUDJA VINNI MINDAZT – MIÉRT ELJÖTT EBBE AZ IDEGEN VILÁGBA. AMIKOR A KÉT LÉLEK TALÁLKOZOTT – EMLÉKEZTEK EGYMÁSRA. A TARSOLYT EGYÜTT KIBONTOTTÁK ÉS A SOK-SOK SZERETET ÁLTAL FELRAGYOGOTT A FÉNY A MEGFÁRADT LÉLEKBEN. ÚJ REMÉNYEK – ÁLMOK KÖRVONALAZÓDTAK KI BENNE ÉS A HIT ARANY ZSINÓRJÁVAL ÚJRA HAZA TALÁLT A FÉNYBE.
TUDTA NEM VOLT HIÁBAVALÓ MINDAZ AMIT TETT.
TUDTA – HOGY SOHA NINCS EGYEDÜL.
EMLÉKEZETT LÉTÉRE – LÉNYÉRE – AZ ORSZÁGRA MELY HAZA VÁRJA.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.