Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

KARÁCSONY

2012.02.04

dsc_0087.jpg

KARÁCSONY UTÁN
ELMÚLT A KARÁCSONY – VELE SZÁZ CSODA.
AJÁNDÉK – KEDVES SZÓ-ÖRÖM –
DE TALÁN VALAMI KIMARADT MÉGIS
AMI (TALÁN) KEVÉS VOLT – EGY SZÓ
SZERETLEK – VAGY KÖSZÖNÖM.
EGÉSZ ÉVBEN ERRE KÉSZÜLTÜNK –
ISZEN ARRA VÁRTUNK – HOGY ELMONDJUK
MOST MÉGIS ELMARADT.
A SZÓ – MELY OLY SOKAT JELENTETT VOLNA
EGY SZÓ A CSILLOGÓ FENYŐ ALATT.
HÁNYSZOR GONDOLTUK VÉGIG DE
ELSZORULT A TORKUNK - ÉS A SZÓ BENT AKADT.
PEDIG TUDTUK – MILYEN JÓ LENNE
ADNI EGY SZÓT – EGY ÖLELÉST – MOST MÉGIS ELMARADT –
MIT MEG KELLETT VOLNA TENNI – OTT A FA ALATT.
MOST MÉG NEM KÉSŐ – ÍGY KARÁCSONY UTÁN.
MOST - ODALÉPNI – SZÓLNI A MÁSIKHOZ –
TALÁN OTT A FÁN – FELRAGYOG A FÉNY.
VILÁGÍT A SÖTÉTSÉGEN ÁT – AZ A SZÓ
SZERETLEK: HOGY MOST KARÁCSONY UTÁN
ETTŐL A SZÓTÓL IS MÉG SZEBB LEGYEN A VILÁG.

 
VAN EGY ORSZÁG
KARÁCSONYI MESE
 
EGYSZER VOLT - ÉS MA IS VAN AZ ÜVEGHEGYEN TÚL EGY ORSZÁG. ERRŐL AZ ORSZÁGRÓL ÉS A VÁNDORRÓL MESÉLEK MOST NEKED.
EBBEN AZ ORSZÁGBAN CSODÁLATOS ÉLET VAN. RAGYOGÓ SZIKRÁZÓ FÉNYEK – MELYEK AZ OTT LAKÓ LÉNYEKBŐL ÁRADNAK. TISZTA ÉRZÉSEK ÉS GONDOLATOK – MELYEK BETÖLTIK A TERET. MINDENT SZERETET VESZ KÖRÜL.
EBBEN AZ ORSZÁGBAN ÉLT A LÉLEK – KIRŐL SZERETNÉK MESÉLNI NEKED. EGY NAPON – MERT HALLOTT RÓLA – HOGY VAN EGY MÁSIK VILÁG IS – HOL HÍJÁN VAN A SZERETET: ÚGY DÖNTÖTT – HOGY MEGKERESI EZT AZ ORSZÁGOT – EZT A VILÁGOT. ERŐS VOLT BENNE AZ ELHATÁROZÁS – BÁR TUDTA – HOGY ÚTJA VISZONTAGSÁGOS LESZ ÉS NEHÉZ. OLY SOK VOLT BENNE A SZERETET – ÚGY ÉREZTE – HOGY A BENNE LÉVŐ FÉNY ELÉG LESZ A HOSSZÚ ÚTRA. A SZÁNDÉK NEMES VOLT ÉS ERŐS A HITE EREJE – MERT JOBBÁ SZERETTE VOLNA TENNI AZT A MÁSIK VILÁGOT.
INDULÁSA ELŐTT TESTVÉREI ELLÁTTÁK JÓ TANÁCSOKKAL. „A SZERETET MINDIG RAGYOGJON BENNED – EZ VILÁGÍT MAJD AZ ÚTON!” – MONDTÁK. „MIKOR ELFÁRADSZ – MAJD ÁLMODJ VELÜNK ÉS ÁLMAIDBAN MAJD OTT LESZÜNK. IDÉZD FEL EMLÉKEIDBEN HONNAN INDULTÁL ÉS EZ ERŐT AD AZ ÚTHOZ.” A LÉLEK A SOK-SOK JÓ TANÁCSOT TARSOLYÁBA REJTETTE – HOGY SOHA NE FELEDJE ÉS MINDIG EMLÉKEZZEN RÁ. BÚCSÚZÓUL EGY FÉNYES – RAGYOGÓ KARDOT KAPOTT AJÁNDÉKBA – AZ IGAZSÁG ÉS SZERETET KARDJÁT. „MINDIG GYŐZNI FOGSZ – HA EZZEL HARCOLSZ! VIGYÁZZ RÁ ÉS HASZNÁLD MINDIG JÓ ÜGY ÉRDEKÉBEN!” – MONDTÁK – MIKOR A KARDOT ÁTADTÁK. KAPOTT MÉG EGY VARÁZSKÖPENYT IS – MELY ELREJTI VALÓDI FÉNYÉT. ÍGY UGYANOLYAN LETT – MINT A MÁSIK VILÁGBAN MINDEN LÉNY. ÍGY INDULT EL A HOSSZÚ ÚTRA.
FÁJÓ SZÍVVEL ÉS LÉLEKKEL KELLETT TUDOMÁSUL VENNIE – HOGY MILYEN RIDEG ÉS KEGYETLEN ITT AZ ÉLET. FÁJT NEKI A SZERETETLENSÉG. HIÁNYOZTAK A FÉNYEK – HIÁNYOZTAK A TISZTA GONDOLATOK – ÉRZÉSEK. ILYENKOR ÁLMAIBAN HAZAJÁRT – EMLÉKEZETT AZ OTTHONÁRA. SOKSZOR ELŐVETTE A TARSOLYÁT – AMIKOR ELFÁRADT – HOGY ERŐT MERÍTSEN A SOK JÓ TANÁCSBÓL. JÁRTA AZ ÚTJÁT EBBEN A MÁSIK VILÁGBAN – MI SZÁMÁRA OLYAN IDEGEN VOLT. MÚLTAK AZ ÉVEK – SOKSZOR MAGÁNYOS VOLT – MERT MINDIG IS TUDTA NEM IDE TARTOZIK – DE HITT BENNE – HOGY TALÁN ÁLTALA IS KICSIT JOBB LESZ EZ A VILÁG. VÍVTA CSATÁIT AZ IGAZSÁG ÉS SZERET KARDJÁVAL. SOK SEBET SZERZETT – FOGYOTT AZ EREJE ÉS A FÉNYE. ELFÁRADT A LÉLEK – LÁNGJA MÁR ALIG PISLÁKOLT. HIÁNYZOTT A SZERETET – A FÉNY AZ ÉLETÉBŐL. HIÁBAVALAÓNAK ÉREZTE MINDAZT – AMIT TESZ. TESTVÉREI LÁTTÁK EZT A MÁSIK VILÁGBÓL - ÉS SEGÍTENI SZERETTEK VOLNA RAJTA. ÍGY MINDANNYIAN A SZERETETÜKBŐL KI KEVESEBBET – KI TÖBBET ÖSSZEGYŰJTÖTTEK SZÁMÁRA. ÁLMOKBÓL ÉS REMÉNYEKBŐL KIS CSOKROT KÖTÖTTEK. MAJD A HIT ARANY ZSINÓRJÁVAL EGYÜTT A TARSOLYBA TETTÉK. RÁBÍZTÁK EGY TESTVÉRÜKBE – HOGY VIGYE EL ÉS ADJA ÁT – HOGY ÚJ ERŐRE KAPJON – HOGY VÉGHEZ TUDJA VINNI MINDAZT – MIÉRT ELJÖTT EBBE AZ IDEGEN VILÁGBA. AMIKOR A KÉT LÉLEK TALÁLKOZOTT – EMLÉKEZTEK EGYMÁSRA. A TARSOLYT EGYÜTT KIBONTOTTÁK ÉS A SOK-SOK SZERETET ÁLTAL FELRAGYOGOTT A FÉNY A MEGFÁRADT LÉLEKBEN. ÚJ REMÉNYEK – ÁLMOK KÖRVONALAZÓDTAK KI BENNE ÉS A HIT ARANY ZSINÓRJÁVAL ÚJRA HAZA TALÁLT A FÉNYBE.
TUDTA NEM VOLT HIÁBAVALÓ MINDAZ AMIT TETT.
TUDTA – HOGY SOHA NINCS EGYEDÜL.
EMLÉKEZETT LÉTÉRE – LÉNYÉRE – AZ ORSZÁGRA MELY HAZA VÁRJA.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szép

(Vivi, 2014.12.12 15:12)

Nagyon szépek!

szilagyi.virg@citromail.hu

(Szilágyi Virág, 2014.11.14 15:21)

Jó!!!