Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

IKON SZENTELÉS

2012.02.04

22.jpg

 

IKON SZENTELÉS
 
SZOMBAT REGGEL SZEPTEMBER 17. A NAP KICSIT FÁRADTABBAN SÜT. ITT AZ ŐSZ – LÁTSZIK A TERMÉSZETEN – AHOGYAN SÁRGÁBA FORDULNAK A SZÍNEK. AZ AUTÓ ABLAKÁN MELENGETŐEN SÜT BE A FÉNY.
BESZÉLGETÜNK AZ ÉLETÜNKRŐL – A TEGNAPI KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJÁRÓL. MINT MINDIG – MOST IS KICSIT IDEGES VAGYOK – MERT MAJD FEL KELL ÁLLNI ÉS VALAMIT MONDANI KELL. CSONGRÁDRA MEGYÜNK – IKON SZENTELÉSRE.
SZERETETTEL FOGADNAK – A KÁPOLNA LASSAN MEGTELIK. ELSŐ SOR ELSŐ SZÉK – SZEMBEN AZ IKONNAL. FÖLNÉZEK - ÉS ELSZORUL A SZÍVEM – A TORKOM. KÖNNYEIMMEL KÜSZKÖDÖK ÉS MOST JÓ LENNE SÍRNI. ERŐS VAGYOK – MONDOM MAGAMNAK - ÉS PRÓBÁLOK FÖLÉ KEREKEDNI AZ ÉRZÉSEIMNEK.
MOSOLYGÓS ARCÚ FIATAL PAP ÉRKEZIK. KEDVES – BARÁTSÁGOS SZÓVAL KÖSZÖNTI A JELENLÉVŐKET. ELMONDJA – HOGY A MAI NAPON IKONSZENTELÉS LESZ - ÉS Ő IS NAGY RAJONGÓJA AZ IKONOKNAK. ELKEZDŐDIK A SZERTARTÁS. BESZÉL ARRÓL – HOGY MI IS IKONOK VAGYUNK. ÉRZEM – HOGY FELKÉSZÜLT. HALLGATOM – HOGY ISTENRŐL – JÉZUSRÓL ÉS A BOLDOGSÁGOS SZŰZANYÁRÓL BESZÉL. ARRA GONDOLOK – HOGY 20-30 ÉV MÚLVA IS MEGMARAD-E EZ A HIT EREJE – AMIT MOST LÁTOK? TALÁN ISTEN MEGTARTJA - ÉS NEM LESZ MINDENNAPI RUTIN SZÁMÁRA KIÁLLNI - ÉS AZ EMBEREKHEZ BESZÉLNI A HIT EREJÉRŐL.
KEZDETÉT VESZI AZ IKON SZENTELÉS. MEGSZENTELI BŐSÉGESEN AZ IKONT – MAJD RAJTAM KEZDI ÉS HULLIK-HULLIK A SZENTELTVÍZ. MOSOLYOG ÉS ELMONDJA – HOGY EZEN TÚL LEGYEN MÁRIA A VÉDŐSZENTJE A KÁPOLNÁNAK.
MOST FEL KELL ÁLLNI. A KURATÓRIUM ELNÖKE MEGKÖSZÖNI AZ IKONT AZ ARNYSZIGET OTTHON NEVÉBEN ÉS MOST NEKEM SZÓLNI KELL. TORKOMBAN DOBOG A SZÍVEM - ÉS ELSZORUL A TORKOM. A MINDENNAPI CSODÁK CÍMŰ VERSSEL KEZDEM – MAJD ARRÓL BESZÉLEK – HOGY NYÁRI KIÁLLÍTÁSOMON MENNYI SZERETETET KAPTAM AZ EMBEREKTŐL. AKKOR EGY ASSZONY AZT MONDTA: „TUDJA ISTENTŐL MEKKORA AJÁNDÉKOT KAPOTT – BECSÜLJE MEG ÉS HASZNÁLJA JÓL! ”MIRE IDÁIG JUTOTTAM MÁR - KÖNNYEK GÖRDÜLTEK LE AZ ARCOMON. ARRA GONDOLTAM – HOGY MOST ABBAHAGYOM ÉS LEÜLÖK – DE MÉGIS FOLYTATTAM. BESZÉLTEM AZ IMÁDSÁG ÉS A HIT EREJÉRŐL. VÉGÜL EOLVASTAM REMÉNY CÍMŰ ÍRÁSOMAT. MIKOR OLDALRA NÉZTEM – LÁTTAM TÁGRA NYÍLT SZEMŰ – TALÁN KICSIT CSODÁLKOZÓ – MOSOLYGÓS IFJÚ PÁSZTORT. REMÉLEM – HOGY NEM ARRA GONDOLT – HOGY ITT A KONKURENCIA!
MIKOR A SZERTARTÁS VÉGETÉRT – TÖBBEN MEGÖLELTEK ÉS ÉREZTEM AZ ŐSZINTE SZERETETÜKET. ÉRZÉSEK – GONDOLATOK KAVAROGTAK A FEJEMBEN. MELLETTEM AZT MONDTÁK: „MÉG ILYENNEK NEM LÁTTUK A LELKI PÁSZTORUNKAT!” SZEPTEMBER 17. MA VAN A SZÜLETÉSNAPOM - ÉS EZ A NAP ISTEN AJÁNDÉKA SZÁMOMRA – HOGY ITT LEHETEK.
A KÁPOLNÁBA BESÜTÖTT A NAPSUGÁR -  ÉS ÉN ARRA GONDOLTAM – HOGY TALÁN MOST ISTEN EGY RAGYOGÓ ARANY SUGÁRRAL – EGY-EGY SZERETET SZÁLLAL KÖTI ÖSSZE A SZÍVÜNKET – AHOGY ÁTÖLELTEM AZT A FIATAL PAPOT – AKI UNOKÁM LEHETNE.
 
LÉTÜNK

      ISTEN A TEREMTŐ ERŐ. LÉTÜNK TEREMTÉSÜNK ÓTA AZ Ő KEGYELME ÁLTAL VALÓ. AZ Ő SZERETŐ GONDOSKODÓ KEGYELME TART MEG AZON AZ ÚTON – AMIT SZÁMUNKRA KIJELÖLT – HOGY TAPASZTALJUNK – ÉS TEREMTSÜNK.
      MIKOR MEGSZÜLETÜNK MINDENKOR FELADATTAL JÖVÜNK – TAPASZTALNI E FÖLDRE – A KÉK BOLYGÓRA.
      ÉLETEINKBEN ISTEN TENYERÉN HORDOZ – DE MEGKAPJUK A SZABAD AKARATOT IS. TALÁN ÁLMAINK – VÁGYAINK SOKSZOR NEM AZ Ő SZENT AKARATÁVAL MEGEGYEZŐ. ANYAGI TESTÜNKBEN PRÓBÁLJUK HATÁRAINKAT – KORLÁTAINKAT LEDÖNTENI.
      MIKOR RÁJÖVÜNK – HOGY NEM DÖTHETÜNK LESZÜLETÉSÜNKBEN A HOVA ÉS KIHEZ. HALÁLUNKBAN A HOGYAN ÉS MIKOR LEHETŐSÉGÉBEN. NEM VAGYUNK URAI SZÍVÜNK DOBBANÁSÁNAK – LÉLEGZET VÉTELÜNKNEK. FEL KELL HOGY ISMERJÜK AZ ISTEN NAGYSÁGÁT – ÉS VISZONYUNKAT AZ ÉLETHEZ – A LÉTHEZ. HALHATATLANOK VAGYUNK A LELKÜNK ÁLTAL. EZ AZ ISTENI AJÁNDÉK A VÉGTELEN LEHETŐSÉGEK TÁRHÁZA. ÉLETEINK ÁLTAL A TAPASZTALÁSOK SOKASÁGA VAN BENNÜNK. LÉTÜNKET MINÉL TUDATOSABBAN ÉLJÜK MEG SZERETET JEGYÉBEN – ANNÁL KÖZELEBB JUTUNK LELKÜNKHÖZ – SZELLEMÜNKHÖZ.
      EZ AZ ÚT SOKSZOR IGEN RÖGÖS – MERT AZ EGÓ AKARÁSA ELTÁVOLÍT A CÉLTÓL. ILYENKOR IS MEGMARAD A KAPCSOLAT – CSAK MEG KELL HALLANI – ÉSZRE KELL VENNI A JELEKET. BEFELÉ FIGYELNI – ÉS MEGHALLANI A LELKIISMERET SZAVÁT.
      ISTEN NEM TÁVOLODIK EL TŐLÜNK ILYEKOR SEM. TALÁN CSAK A LELKÜNK EGY ÚJABB TAPASZTALÁSRA VÁGYIK. ŐSZINTÉNEK LENNI MAGUNKHOZ NEM KÖNNYŰ. HA A SZÁNDÉK TISZTA A LELKÜNKBEN – A FELISMERÉST MEGKAPJUK A KEGYELEM ÁLTAL. A TÜKÖR MIT EGYMÁSNAK MUTATUNK – SOK OLYAN DOLGOT TÁR FEL ÉLETÜNKBEN – MELY KIJAVÍTÁSRA – MÓDOSÍTÁSRA SZORUL. SZERETETTEL – SZERETETBEN FELOLDANI – ÉS TOVÁBBLÉPNI – MERT VÁR AZ ÚJ FELADAT – AZ ÚJ KIHÍVÁS.
      KITISZTÍTANI ELŐZŐ ÉLETEKET – RÉGI MINTÁKAT – MELYEK NEM FELELNEK MÁR MEG AZ ÚJ VILÁG REZGÉSÉNEK. DE MIND AZT AZ ŐSI TUDÁST – TAPASZTALÁST – MI AZ EMBERISÉG – A FÖLD JAVÁT SZOLGÁLJA MEGŐRIZNI. AZ ŐSI TUDÁS FELHASZNÁLÁSÁVAL GYÓGYÍTANI A FÖLDET – SEGÍTVE FELEMELKEDÉSÉT. A KOLLEKTÍV TUDATBA POZITÍV GONDOLATOKKAL ÉS ENERGIÁKKAL ELJUTTATNI AZOKAT A TISZTA MINTÁKAT – MELYEK A FELEMELKEDÉST SZOLGÁLJÁK. AZ ÚJ VILÁG ALAPJAIT RAKJUK LE MOST. A MOSTBAN CSELEKVŐ SZÁNDÉK – A JÓT TEREMTŐ ERŐ SZERETETTEL PÁROSULVA KÉPES MEGVÁLTOZTATNI VILÁGUNKAT. A FELADAT ADOTT: TEREMTS ÚJ HOLNAPOT. LÉGY SZABAD – TEREMTS ÚJ VILÁGOT – ÉS MINDEN NAP ADD ÁT ISTENNEK MAGAD – ÉS MÁR NEM SZÜKSÉGES A SZABAD AKARAT – MERT ISTEN VEZET – ÉS MUTATJA UTADAT.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.