Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

ÉRZELEM

2011.07.27

erzelem.jpg

 

ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM
 
KÉRDÉSEK ÉS ÉRZÉSEK
LÁTHATATLAN SZÁLON -
HOZZÁD VEZETNEK.
 
ÁLMOK ÉS KÉRÉSEK
SZÁMTALAN ÉRZÉSEK
HOZZÁD VEZETNEK.
ÉLETÜNK ÚTJAI
SORSUNKNAK ÚTJAI
VÉGTELEN IDŐBEN
ÚJRA RÁNK TALÁLNAK
ÚJRA ITT A FÖLDÖN
SZÁRNYAK NÉLKÜL
SZÁLLUNK ÉS ÚJRA HAZAVÁGYUNK.
 
IDŐ ÉS VÉGTELEN
ÉRZELEM – ÉRTELEM
NEM TUDOM MIÉRT
TESSZÜK – MIT TENNI KELL
DE HOGY ITT LESZ-E
SIKER
NEM TUDJUK -
SORSUNK
HOVA TART.
RÉGEN MÚLT ÉRZÉSEK
RÉGEN MEGVÁLASZOLATLAN
KÉRDÉSEK.
SORSUNK ÉS SZÁMTALAN
ÉLETÜNK ÖSSZEKÖT.
HIÁBA MENEKÜLSZ
HIÁBA KERESED ÉRTELMÉT
SORSOD ELRENDELT -
IDEJÉT NEM TUDHATOD.
BÍZNI KELL – HINNI KELL
HOGY ELJÖN A SIKER
ÉRTELMÉT NYER MI
OLYAN BIZONYTALAN
SZÁRNYALNI – SZÁRNY NÉLKÜL
ÉLNI ITT SZÍV NÉLKÜL.
LÉLEKBEN – SZELLEMBEN -
HAZAVÁGYÓ ÉRZÉSBEN -
ÚTTALAN ÚTON JÁRNI -
ÉS VÉGÜL HAZATALÁLNI.

KÖSZÖNÖM
 
KÖSZÖNÖM ISTENEM AZT – HOGY
BENNED ENNYI AZ ÉRZELEM.
SZÁRNYAL A LELKEM ÉS SZABAD
FITTYET HÁNYVA RÚT VILÁGNAK.
 
BORÚS SZOMORÚ ÉRZELEM –
HELYEDET MÁR BETÖLTI ÉRTELEM.
ÚJ ÉS ÚJ ÉRZÉSEK SZABADOK
MELYEK ÁLTAL MÁR SZÁRNYALHATOK.
 
VIDÁMSÁG FOGLALJA EL HELYÉT –
SZERETET VIRÁGA FAKAD.
ÁLDÓN RAGYOG REÁM A NAP
SZÓRJA A SUGARAKAT.
 
DE ÁLLJ MEG EGY PERCRE –
GONDOLJ REÁ.
Ő KI SEGÍTETT – MUTATOTT ÚJ UTAT
KÖSZÖNÖM ISTENEM A BENNEM ÉLŐ
ÚJ VILÁGODAT.

MENNI VAGY MARADNI
 
MENNI VAGY MARADNI -
MÁST MOND A SZÍV – ÉS MÁST AZ ÉSZ.
KÖTELÉKEKET SZAKÍTANI -
A JÖVŐBEN BÍZVA – BÍZNI.
A RÉGITŐL SZABADULNI.
MENNI VAGY MARADNI -
LÜKTET BENNED A GONDOLAT.
FÁJDALMAT OKOZNI –
DE SZABADNAK MARADNI
CSAK ÍGY LEHET.
EZ AZ ÉRZÉS SZÉTTÉP ENGEMET.
BÚCSÚ A MÚLTTÓL – A SZAKÍTÁS
FÁJ NAGYON.
DE LÉPEK ELŐRE -
BÍZVA A HOLNAPBAN
INDULOK UTAMON.

 

AZ ÓCEÁN ÉS A KÖNNYEK
 
A VÉGTELEN ÓCEÁN TAJTÉKOS – HÓFEHÉR FODROKAT DOBÁLÓ VIZÉT NÉZEM – AHOGY A VÉGTELEN – PARTTALAN VÍZ TOMBOL A MÉLYSÉG FELETT. APRÓ CSEPPJEIN SZIKRÁZIK A NAPSUGÁR ÉS A HABOK FELETT TÁNCOT JÁR A SZÉL – MELY IDŐTLEN IDŐK ÓTA SZEMLÉLI ÉS TÁPLÁLJA EZT AZ ÖRÖK TÁNCOT. VÍZCSEPPEK MEGSZÁMOLHATATLAN TÖMEGE.
LEHET – HOGY ISTEN AZ EMBEREK KÖNNYEIT GYŰJTI ÖSSZE – HISZEN OLY SÓS ÉS TISZTA ÉS OLYAN MÉLYSÉGEK REJLENEK BENNE – MINT A LÉLEK PATAKJAIBAN. EZT SEM ISMERI SENKI – MERT A LÉLEK ÖRÖK ÉS KIFÜRKÉSZHETETLEN TITKOKAT REJT. MINDEN KÖNNYCSEPP EGY ÉRZÉS – EGY GONDOLAT: MI A SZÍV ÉS A LÉLEK LEGMÉLYEBB BUGYRAIBÓL SZAKAD FEL TALÁN. NEM LÁTJA SENKI ÉS NEM IS HALLJA – MINT A HAJÓTÖRÖTT ISTENHEZ VALÓ FOHÁSZÁT.
AKIK ISMERIK A LÉLEK TITKÁT – CSAK AZOK TUDJÁK MEGFEJTENI A KÖNNYEK TITKÁT IS. SOK KIMONDATLAN SZÓ – ÉRZÉS – MINT AZ ESŐCSEPPEK ÚGY INDULNAK EL. EGY CSEPP – KÉT CSEPP ÉS APRÓ TAVACSKÁKKÁ VÁLNAK. AZ ÉRZÉSEK – A LÉLEK ESŐCSEPPJEI. HOL HARMATKÉNT VANNAK JELEN AZ ÉLETÜNKBEN – HOL TOMBOLÓ VIHARKÉNT PUSZTÍTVA MINDENT EL – MIT FELÉPÍTETT A LÉLEK.
AZ ÓCEÁN MINDEN CSEPPJE – EGYSÉGBEN – TELJESSÉGBEN VAN JELEN. MINDEN RÉSZECSKÉBEN A TÖKÉLETESSÉG HARMÓNIÁJÁT HORDOZZA. A PARTI SZIKLÁKON MEGTAPADÓ SÓ SZIKRÁZIK – MIKOR A NAP FELSZÁRÍTJA A CSEPPEKET. A KÖNNYEKET FELSZÁRÍTÓ SZERETET SZINTÉN NYOMOT HAGY MAGA UTÁN. AZ ÉLET SÓJA A SZERETET – EZ A LEGFŐBB ÉRTÉK – AMELY TISZTÁN KRISTÁLYOSAN – EGYSÉGBEN ÉS TÖKÉLETESSÉGBEN VAN. DE KEVESEN KÉPESEK MEGLÁTNI – MÖGÉ LÁTNI ENNEK A VÉGTELEN CSODÁNAK. CSAK AZ – AKI A SZÍVÉN KERESZTÜL LÁT – LÁTJA MEG A KÖNNYCSEPPBEN IS A VÉGTELENT. EZ CSAK EGY KÖNNYCSEPP – DE EZEN KERESZTÜL A LÉLEK MÉLYÉBE LÁT – KI KÉPES A SZÍVÉN KERESZTÜL LÁTNI.
NEM ISMERJÜK A MÉLYSÉGEK TITKÁT. NEM VAGYUNK KÉPESEK A MÁSIK LELKÉBE LÁTNI – UGYAN ÚGY AHOGYAN AZ ÓCEÁNOK TITKÁRA IS A VÉGTELEN MÉLYSÉG TAKAR ÖRÖK FÁTYLAT. KEVÉS MÉG A FELFEDEZETT RÉSZ A VIZEK MÉLYÉN. ŐRZIK AZ ELFELEDETT VÁROSOK ROMJAIT – AZ ELSÜLLYEDT HAJÓK TITKIT – ÉRTÉKEKET – MELYEK EGYKOR OLY SOKAT JELENTETTEK VALAKINEK. A MÚLT ÉS A JELEN TELJESSÉGE – TÖKÉLETESSÉGE VAN JELEN EBBEN A MÉLYSÉGBEN. NEM TUDHATJUK MIT ŐRIZ A MÉLYSÉG – MERT KEVÉS EMBERNEK ADATIK MEG – HOGY A MÉLYSÉGBE LÁSSON ÉS MEGLÁSSA EZT A CSODÁLATOS VILÁGOT.
CSAK AZOKNAK ADATIK MEG – HOGY LÁSSANAK – AKIK MERNEK A MÉLYBE SZÁLLNI – HOGY MEGTAPASZTALJÁK – MEGÉLJÉK A CSODÁT. EHHEZ ERŐS LÉLEK ÉS BÁTORSÁG SZÜKSÉGES – MELYBEN A GYÖNGÉK ÉS GYÁVÁK ELBUKNAK. MERT A MÉLYBE NÉZNI BÁTORSÁG KELL. TUDNI KELL SZEMBE NÉZNI ÉS ŐSZINTÉNEK LENNI ÖNMAGUNKHOZ – HOGY VÉGHEZ TUDJUNK VINNI VALAMIT – MERT NEM CSAK AZ ÓCEÁNOK MÉLYSÉGE REJTEGET SZÁMUNKRA VESZÉLYT – DE A LÉLEK MÉLYSÉGE IS – MELY HATÁRTALAN.
AHHOZ ELŐSZÖR MEG KELL ISMERNI MAGUNKAT – HOGY A MÁSIK LÉLEK MÉLYSÉGEIBE ALÁSZÁLLJUNK. MÍG A SAJÁTUNKAT NEM ISMERJÜK – SOKKAL KOCKÁZATTAL JÁR – MERT NEM ISMERJÜK A MÉLYSÉGEKET ÉS NEM TUDJUK MI AZ SZÁMUNKRA – MIT TARTOGAT AZ ISMERETLEN. AZ ÖRÖK TITOK VILÁGÁT – CSAK AZ KÉPES BEJÁRNI – KI ISMERI ÖNMAGÁT.
ADDIG NEM FOGYNAK EL A LÉLEK PATAKJAI – MÍG SOK A FÁJDALOM – MELY LEPEREG AZ ARCOKON. TISZTÁRA MOS ÉS TALÁN EGY NAPSUGÁR FELSZÁRÍTJA A KÖNNYCSEPPET. A LÉLEK TISZTÁBB ÉS FÉNYESEBB LESZ – MINT ESŐ UTÁN RÉTEK FÜVE – A VIRÁGOK SZIRMA.
A SZERETET ÚTJÁN ELINDULVA – TALÁN ELJUTUNK A VÉGTELEN ÓCEÁNHOZ ÉS A MÉLYSÉGBE MERÜNK NÉZNI. MERT HA A SZERETET FÉNYE RAGYOG BENNÜNK – HISZEM HOGY BEVILÁGÍTJA UTUNKAT ÉS KÉPESEK LESZÜNK A MÉLYBE LÁTNI.
KÍVÁNOM – HOGY A MÉLYBE MERJÜNK NÉZNI ÉS A SZERETET FÉNYSUGARA VILÁGÍTSA BE A MÉLYSÉGEKET – HOGY A SOK EZER ÉVES ÉRTÉKEKET FELSZÍNRE TUDJUK HOZNI – MAGUNK ÉS MÁSOK ÖRÖMÉRE ÉS JAVÁRA.
HAJÓS KÖSZÖNTÉSSEL:
JÓ UTAT ÉS JÓ SZELET – HOGY CÉLBA ÉRJETEK.
 
ÉRZÉSEK
 
TUDTA – HOGY SZÓLNI KELLENE – DE GYOMRA RESZKETETT – TORKA ELSZORULT. ÉREZTE – HOGY AZ ERŐ KISZÁLL BELŐLE. GONDOLATOK KAVAROGTAK BENNE. ÉRZÉSEK MELYEK OTT VOLTAK LELKÉBEN TALÁN SOK ÉLETEN KERESZTÜL. RÉGI MEGFOGHATATLAN SZÁLAK – AMELYEK ÖSSZEKÖTÖTTÉK EZZEL A PILLANATTAL.
SZÓLNI KELLENE – DE MIT MONDJON – HOGY NE LEGYEN BÁNTÓ A SZÓ. NE SÉRÜLJÖN – DE NE OKOZZON FÁJDALMAT A MÁSIKNAK SEM. GONDOLATOK – ÉS ÉRZÉSEK SOKASÁGA A LELKÉBEN – TUDTA – HOGY MEG KELL CSELEKEDNI – ELJÖTT AZ IDEJE. A SZERETET EREJE KELL – HOGY MOST DÖNTSÖN MERT EZT ITT MEG KELL TENNI.
CSAK ÁLLT ÉS NÉZETT MAGA ELÉ. DÖNTENI KELL – SZÓLNI KELL – DE KÉPES LESZ-E RÁ. ÚGY ÉREZTE – HOGY A FÖLD OSZLOPAI DŐLNEK LE – VAGY KÖRÜLÖTTE MEGREMEG A FÖLD. DE NEM TÖRTÉNT SEMMI – MINDEN REZZENÉSTELEN VOLT.
MIKOR ODALÉPETT – HOGY SZÓLJON ÉS A MÁSIK SZEMÉBE NÉZETT – OTT BÉKÉT LÁTOTT – ÉS EGY FÉNYSUGARAT MELY TALÁN A MÁSIK SZÍVÉBŐL FAKADT. EKKOR ELOSZLOTT A FÉLELEM BELŐLE – ÁTJÁRTA EZ A SZERETET FÉNY ÉS TUDTA – HOGY NEM KELL SZÓLNI MERT ELÉG LESZ EGY ÖLELÉS – MIBEN MINDEN FELOLDÓDIK MAJD.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.